27. března 2014

Recept: Nepečený jarní dort

V nedělním článku jsem Vám tak trochu nastínila, že jsme s mamkou dělaly dortík podle pořadu "Kluci v akci". Proto se o něj podělím i s Vámi :) Nee, že bych nad chutí dortu snad jásala, jedla jsem i lepší (možná to bylo i tou citr. kůrou) , ale tento se taky povedl :))

A co budete potřebovat?: dortová forma, 2 vanilkové pudingy, 500 g tučného tvarohu, 1l mléka, piškoty (cca celý pytlík), zavařené broskve nebo prostě nějaké ovoce, my k tomu přidaly i jahody, 2 lžíce krystal. cukru, citronová kůra (v originále je sušená, tu my nevedeme, takže jsme daly normální)

Broskve nakrájíme na kousky a jahody na plátky (nebo podle libosti)

Vyskládáme si dortové dno piškotama a mezitím si uvaříme puding. 2/3 mléka zahřejeme a ve zbylém mléce pořádně rozmícháme pudingový prášek spolu s cukrem. Vmícháme do horkého mléka, přidáme citronovou kůru a odstavíme. Přidáme tvaroh a pořádně promícháme.

Pudingem zalijeme piškoty a vyskládáme další vrstvu piškotů, přidáme broskve a jahody. Následně opět zalijeme pudingem. Opět zalijeme pudingem, vyskládáme piškoty, ovoce a poslední vrstva pudingu.

Na poslední vrstvu pudingu vyskládáme pouze jahody a jelikož nám to skoro přetékalo, nechaly jsme to chvilku ztuhnout a jahody naskládaly až potom :) Celý dort necháme v ledničce několik hodin odležet.


Dobrou chuť přeji :o)



3 komentáře: